Budeme potřebovat:
500g pšeničné hladké mouky/ 250g žitné hladké mouky a 250g pšeničné hladké mouky
5g sušeného droždí
1 lžička soli
350ml vody
olivový olej
Všechny suroviny kromě oleje si smícháme a vypracujeme si těsto. Těsto si zpracujeme do tvaru kulatého chleba a pokapeme ho olivovým olejem, který rozetřeme po celé bulce.
Těsto si dáme do mísy, přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme 30 minut kynout v teple.
Po třiceti minutách si těsto znovu zpracujeme do bulky, mísu vyklademe utěrkou, na tu nasypeme mouku. Chléb dáme do mísy vyložené utěrkou a přikryjeme s ní celý chléb. Necháme ho kynout dalších 30 minut.
Nakynutý chléb vyklopíme z utěrky na plech a pokapeme vodou.
Uděláme do něj pár zářezů ostrým nožem, aby nám na něm nevyskočily boule a dáme péct do předehřáté trouby na 230 stupňů na 30 minut.
Po 30 minutách chléb přikryjeme alobalem, aby se nám nepřipálil a pečeme dalších 30 minut.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat