Na korpus budeme potřebovat:
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek cukru krupice
5 vajec
Krém:
250g Mascarpone
400ml smetany ke šlehání
20g cukr moučka
Na ozdobu:
cukrářská čokoládová poleva
Milka čokoládová srdíčka
500g jahod
jiné ovoce
Postup:
V mixéru vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Šleháme minimálně 15 minut. Prosejeme mouku a postupně ji přidáme do vajíček. Těsto opatrně promícháme.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vymažeme si formu máslem a vyložíme pečícím papírem. Těsto do ní nalijeme a dáme péct zhruba na 30 minut. Troubu během pečení raději neotvírejte, aby vám těsto nespadlo.
Zhruba 5 minut před koncem pečení troubu otevřeme a píchneme špejlí do těsta. Jestli se na ní těsto ještě nalepí, korpus není úplně upečený. Po upečení necháme korpus cca 10 minut ještě ve formě.
Připravíme si krém. Dáme si do mixéru Mascarpone a cukr. Lehce prošplháme a přidáme smetanu. kterou spojíme s Mascarpone. Poté vyšleháme tuhý krém. Šleháme maximálně 2 minuty, aby se nám krém nezdrcnul.
Nyní si nazdobíme dort. Seřízneme ho nahoře tak, aby byl rovný a poté ho 2x prořízneme aby nám vyšly 3 patra. Spodní plát natřeme krémem a přidáme nakrájené jahody na plátky. Tento postup opakujeme na druhém plátu. Když máme dort sestavený, zbytek krému rozetřeme na strany i vršek dortu. Dort dáme nachladit do ledničky, aby krém lépe tuhnul.
Rozehřejeme si cukrářskou polevu a lijeme ji na strany dortu tak, aby stékala dolů. Zbytek čokolády nalijeme na vršek dortu.
Nakonec ozdobíme ovocem, čokoládovými srdíčky a dáme vychladit do ledničky.
Dort je lehký a korpus nadýchaný. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat