Na těsto budeme potřebovat:
200g cukru krupice
400g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
2 vejce
200ml pleje
300ml mléka
Na přípravu drobenky:
100g polohrubé mouky
80g cukru krupice
80g Hery
Na ozdobu:
ovoce podle chuti
Postup:
Ve větší míse smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva, mléko, olej a obě celé vejce. Důkladně promícháme, aby se všechny suroviny spojily dohromady, vyložíme si plech pečícím papírem a nalijeme do něj těsto. Nakrájíme si ovoce (pokud je větší, jako například švestky) a připravíme si drobenku.
tu vytvoříme ze změklého másla, mouky a cukru. Zpracováváme ji rukama. Příprava trvá zhruba 2 minuty.
Takto připravenou bublaninu dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů. Pečeme do té doby, než drobenka zezlátne. Můžeme podávat s domácí šlehačkou. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat