Na těsto budeme potřebovat:
230g hladké mouky
špetku soli
750ml vody
230g Hery
8 vajec
Na první náplň:
150g moučkového cukru
750ml mléka
2 karamelové pudinky
250g másla
Na druhou náplň:
250ml smetany ke šlehání
50g moučkového cukru
1 ztužoval do šlehačky
Poleva:
250g cukru krupice
250ml smetany ke šlehání
Postup:
Dáme si hrnec na plotýnku a ve vodě si rozpustíme máslo. Přidáme sůl a přisypeme mouku. Mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce, což trvá přibližně 3 minuty. Necháme ho vychladnout.
Po vychladnutí přidáme po jednom vejce. Je důležité, aby se vždy jedno přidané vejce úplně zašlehalo. Těsto si rozdělíme na 2 stejně velké plechy, rozetřeme a dáme péct do trouby přibližně na 30 minut při 200 stupních, než zezlátne. Pozor! Je důležité, troubu neotvírat. Těsto by pak splasklo a nemělo by ty správné "bubliny".
Dáme se do přípravy první náplně. Do hrnce si nalijeme studené mléko a nasypeme pudinky, které důkladně promícháme s mlékem. Pudink uvaříme, přes hrnec si dáme alobal, aby se nám nevytvořil škraloup a necháme ho vychladnout.
Připravíme si druhou náplň. Vyšleháme si smetanu a přidáme do ní cukr.
Vezmeme si těsto z jednoho plechu a jako první na něj rozetřeme pudinkovou náplň, poté náplň ze šlehačky a dáme vychladit do ledničky.
Mezitím si připravíme polevu. Nasypeme si cukr do většího hrnce a necháme zkaramelizovat při mírné teplotě na plotýnce, aby se nám karamel nepřipálil. Když se cukr úplně rozpustí, pomalu přilijeme smetanu. Je nutné dělat karamelovou polevu ve větším hrnci, protože při přilití smetany nabyde výrazně množství. Stále mícháme, dokud není karamel úplně tekutý.
Vyndáme si dezert z ledničky, přikryjeme ho těstem z druhého plechu a vše polijeme karamelovou polevou.
Dezert můžeme podávat hned, ale je ještě lepší když ho dáme vychladit přes noc do ledničky. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat