Na těsto budeme potřebovat:
6 vajec
6 lžic polohrubé mouky
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
Na krém:
250g másla
500g měkkého tvarohu
3 lžíce moučkového cukru
Na polevu:
120g čokolády na vaření
100g másla
2 lžíce mléka
Nejprve si oddělíme bílky od žloutků.
Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny.
Přidáme olej, kypřící prášek, mouku, kakao a důkladně mixérem promícháme.
Z oddělených bílků si vyšleháme tuhý sníh.
Tuhý sníh si přidáme do kakaového těsta a stěrkou promícháme.
Pozor, těsto se sněhem už nemixujeme, aby nám sníh nespadnul. Takto připravené těsto si nalijeme do pečícím papírem vyložené formy/plechu a dáme péct do trouby předehřáté na 170 stupňů zhruba na 30 minut.
Když se nám těsto peče, uděláme si krém. Do mísy si dáme změklé máslo, rozšleháme si ho cukrem a přidáme tvaroh. Důkladně vše promícháme a dáme vychladit do lednice.
Upečený piškot si vyndáme z trouby a potřeme ho tvarohovou směsí. Dáme opět vychladit do lednice a připravíme si polevu. Do malého hrnce si dáme máslo a rozpustíme si v něm čokoládu. Až získáme hladkou konzistenci, přidáme mléko a promícháme. Vyndáme si piškot s tvarohovým krémem z lednice a polijeme ho čokoládovou polevou.
Celý dezert dáme ještě na hodinu vychladnout a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat