Na těsto budeme potřebovat:
300g hladké mouky
100g cukru krupice
1/2 sáčku kypřícího prášku
1/4 kostky Hery
1 vejce
3 lžíce mléka
Na náplň:
8 jablek
1 sáček skořicového cukru
1 velká lžíce mleté skořice
Na drobenku:
200g polohrubé mouky
80g Hery
80g krupicového cukru
Postup:
V míse si smícháme mouku, cukr a kypřící prášek. Přidáme změklou Heru, mléko a jedno vejce. Začneme si vypracovávat těsto. Když nám těsto drží pohromadě a je hladké, zabalíme ho do potravinářské folie a dáme do lednice.
Z jablek si vykrájíme jádřince a nastrouháme si je najemno. Nastrouhaná jablka dáme odkapat do sítka, abychom v nich neměli zbytečnou vodu.
Připravíme si drobenku. Do menší mísy si dáme všechny tři ingredience a prsty je začneme zpracovávat. Pokud nám vzniká konzistence s velkými slepenými kusy, přidáme lžíci mouky. Takhle postupujeme, dokud se nám nepodaří udělat jen malé drobečky.
Jablka si přesuneme ze sítka do mísy, přidáme skořici a skořicový cukr. Důkladně promícháme.
Vyndáme si těsto z lednice, podsypeme moukou a vyválíme si ho na obdélník, který přesuneme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto si rozprostřeme nastrouhaná jablka se skořicí.
Na závěr jablka zasypeme drobenkou a dáme péct do předehřáté trouby dokud nám těsto a drobenka nezezlátne na 180 stupňů zhruba na 40 minut. Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat